Hvad er NLP? | Bliv klogere på emnet her | NLP Aalborg

NLP er meget kort formuleret stærke & effektive redskaber til kommunikation, coaching, mentaltræning og ledelse kombineret med personlig udvikling (selvledelse).

NLP tager udgangspunkt i, at vi mennesker tænker meget forskelligt, og handler om at udvikle sine evne til at forstå sig selv og andre mennesker. Du udvikler dine livskompetencer - både personligt og professionelt, så du bliver bedre til at navigere i livet (tilvalg/fravalg), og få nye/flere indsigter og erkendelser. Og ikke mindst vil du opleve at få større rummelighed i samværet med andre.

 

Navnet "Neuro Lingvistisk Programmering"...

...udspringer af de tre områder:

N - Neurologi: Sindet, og hvordan vi tænker

L - Lingvistik: Hvordan vi bruger sproget, og hvordan det påvirker os

P - Programmering: Hvilke strategier vi bruger for at nå vores mål

 


NLP er effektive kommunikations- og forandringsredskaber

NLP er for dig, der ønsker at skabe forandringer i dit privatliv, dit arbejdsliv, karrieren eller din virksomhed, og søger effektive redskaber, som du kan bruge fra første færd!

NLP er helt praktiske redskaber, som er skabt af eksperter på forskellige områder og samlet "under én hat". NLP er med andre ord et godt mix af teori, redskaber, øvelser og træning, du kan anvende allerede fra første kursusdag. Men NLP er meget mere end blot en samling teknikker. Det er også en måde at tænke på, en sindsstilstand baseret på nysgerrighed, udforskning og leg.

Du kan under de forskellige punkter vedr. NLP læse meget mere om, hvad NLP er, og hvad du kan bruge det til.

Desuden finder du en beskrivelse af vores kortere kurser og længere uddannelser, samt hvilke muligheder du har for at skræddersy den uddannelse, du ønsker - med de certificeringer du ønsker.

 

NLP Aalborg Erhverv

NLP er excellente kommunikations og forandringsredskaber. Vi har stor erfaring med anvendelse af NLP i virksomheder, organisationer og til teams i bred forstand.

Søger du assistance til at øge trivsel, styrke kommunikation og samarbejde, reducere stress og konflikter mm på arbejdspladsen?

Vi har et specifikt menupunkt her på websiden, hvor du finder beskrivelser af vores mange tilbud til erhvervslivet i bred forstand.

  • Vi tilbyder kurser og helt skræddersyede forløb
  • Vi tilbyder desuden HR assistance indenfor fx rekruttering, coaching (ledelse/medarbejdere) og meget mere indenfor området

Vores ydelser i NLP Aalborg Erhverv dækker såvel NLP, Enneagrammet som diverse andre redskaber og konsulentydelser.

 

Historien bag

I starten af 1970'erne spirede NLP frem som et resultat af et samarbejde mellem gestaltterapeuten Richard Bandler, som studerede psykologi og datalogi ved University of California og John Grinder, som dengang var sprogprofessor ved samme universitet.

Frem for at kortlægge problemer og formulere disse problemers opståen, som man ofte gjorde indenfor den traditionelle psykologi, valgte Bandler og Grinder at tage udgangspunkt i det, der virker - at afdække genialitet og succesfuld adfærd: Hvad er det, der skal til?

Sammen studerede de datidens mest fremragende terapeuter for at kunne identificere, hvilke mønstre der lå bag disse terapeuters succes: Hvad er det, mennesker som er excellente indenfor deres "fag" - som har såkaldt naturtalent - gør, både bevidst og ubevidst, og på det mentale, følelsesmæssige og adfærdmæssige plan.

Som sprogprofessor kunne Grinder kortlægge de sproglige formuleringer og virkemidler, de sammen kunne konstatere var virkningsfulde i forandringsarbejde med mennesker. Disse kortlægninger danner baggrund for de effektive redskaber, du kan lære med NLP.

 

De terapeuter Bandler og Grinder især analyserede var:

- Fritz Pearls, den nyskabende psykoterapeut, der grundlagde gestaltterapien

- Virginia Satir, familieterapeuten, der afklarede ellers “uløselige” familierelationer

- Milton H. Rickson, den verdensberømte læge, psykolog og hypnoterapeut

- Gregory Bateson, der er kendt som grundlægger af den systemiske teori

Og det viste sig, at der var store sammenfald i de underliggende mønstre som Bandler og Grinder afdækkede, - på trods af terapeuternes forskelligheder. Bandler og Grinder kortlagde disse mønstre, forfinede dem og opbyggede en model, som kan bruges til effektiv kommunikation, personlig forandring, accelereret indlæring og selvfølgelig større livsglæde.- NLP var født!

  

Effektive teknikker og positiv sindstilstand

NLP er altså studiet af dygtighed og kvalitet - hvordan enestående mennesker og organisationer opnår deres enestående resultater, både rent praktisk, men også i deres tanker, meget specifikt og helt ned i mindste detalje. Metoden eller processen kaldes "Modeling".

NLP er vokset ved tilførsel af praktiske redskaber og metoder, som er udviklet ved at modellere exceptionelle mennesker. Disse redskaber anvendes internationalt inden for sport, forretningsverdenen, uddannelse, salg, jura og undervisning.

Men NLP er mere end blot en samling teknikker. Det er også en måde at tænke på, en sindstilstand baseret på nysgerrighed, udforskning og leg.

Forskellige definitioner på NLP

Nedenfor finder du forskellige definitioner på NLP. Når du sætter dem alle sammen, giver de en god ide om, hvad NLP samlet set handler om:

- NLP er studiet af strukturen i subjektiv oplevelse

- NLP er en accelereret læringsstrategi, hvormed man kan opdage og anvende mønstre i verdenen (John Grinder)

- NLP er epistemologien (erkendelsesteorien) i at vende tilbage til det, vi har mistet - en tilstand af nåde (John Grinder)

- NLP er hvad som helst, der virker (Robert Dilts)

- NLP er en holdning og en metode, som efterlader sig et spor af teknikker (Richard Bandler)

- NLP er sprogets indflydelse på vores sind og efterfølgende adfærd

- NLP er det systemiske studium af menneskelig kommunikation (Alix Von Uhde)

- NLP er metoden til at modellere det excellente, således det kan kopieres

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om gratis foredrag, gode bøger, spændende events og meget mere i din mailboks.


Tilmeld 

Kontakt

NLP Aalborg

Maren Turis Gade 2, 2. Sal

DK-9000 Aalborg

+45 98 10 16 77

+45 20 41 16 77

info@nlpaalborg.dk

 

 

 

 

   

 

© 2024 NLP Aalborg. All rights reserved